Nase: Starke Sherryaromen. Gebäck, getrocknete Orangen und Gewürznelken, Brombeermarmelade mit Zimt, Rosinen. Außerdem leicht angebrannte Gräser, geröstete Mandeln und milde Schwefelaromen, leicht muffig. Im Hintergrund meine ich noch etwas Milchschokolade zu erkennen, zudem etwas aufgeweichtes Altpapier.
Gaumen: Auf spezielle Art süß, irgendwie parfümiert. Einiges an Eichenholz und feuchter Pappe, muffige Schwefelaromen und Pfeffer. Viel Malz, etwas Pfefferminz, zudem habe ich den Eindruck Estragon zu schmecken.
Abgang: Lang und anhaltend, ölig bitter und mit alten Rosinen und Holzrauch. Das Eichenholz bleibt länger zurück und belegt die Zunge.
Pittyvaich was a distillery in Dufftown, Banffshire, Moray, Scotland, which was founded in 1974 by Arthur Bell & Sons. It was intended to produce malt whisky for blends and was a sister company to the Dufftown distillery. In 1993, operations ceased and in 2002 the buildings were also demolished.
Scotland and Scotch whisky is a global trend, a development that has led to a flourishing whisky scene in Scotland. There is hardly a week that goes by in which there is no news about another new distillery being built or the reopening of a distillery that has been closed for a long time.
Scotland, together with Ireland, is today considered the motherland of whisky, whose roots there go back to around 1500 AD.
Nase: Starke Sherryaromen. Gebäck, getrocknete Orangen und Gewürznelken, Brombeermarmelade mit Zimt, Rosinen. Außerdem leicht angebrannte Gräser, geröstete Mandeln und milde Schwefelaromen, leicht muffig. Im Hintergrund meine ich noch etwas Milchschokolade zu erkennen, zudem etwas aufgeweichtes Altpapier.
Gaumen: Auf spezielle Art süß, irgendwie parfümiert. Einiges an Eichenholz und feuchter Pappe, muffige Schwefelaromen und Pfeffer. Viel Malz, etwas Pfefferminz, zudem habe ich den Eindruck Estragon zu schmecken.
Abgang: Lang und anhaltend, ölig bitter und mit alten Rosinen und Holzrauch. Das Eichenholz bleibt länger zurück und belegt die Zunge.
Pittyvaich was a distillery in Dufftown, Banffshire, Moray, Scotland, which was founded in 1974 by Arthur Bell & Sons. It was intended to produce malt whisky for blends and was a sister company to the Dufftown distillery. In 1993, operations ceased and in 2002 the buildings were also demolished.
Scotland and Scotch whisky is a global trend, a development that has led to a flourishing whisky scene in Scotland. There is hardly a week that goes by in which there is no news about another new distillery being built or the reopening of a distillery that has been closed for a long time.
Scotland, together with Ireland, is today considered the motherland of whisky, whose roots there go back to around 1500 AD.